Μήνυμα

Πάντα να πολεμάς και να αντιστέκεσαι, κι ας μένεις μόνος. Μονάχος, έρημος, γαλήνιος, να πολεμάς για το καλό του Ανθρώπου. ( Ι. Π. Κουτσοχέρας)

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΖΕΫΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

                                   ΤΟ ΖΕΫΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Αν η ελπίδα να αναστηθεί η κοινωνία μας εξαρτάται και από τον «καλλιτεχνικό» κόσμο της Ελλάδος τότε…μπριτς…χάσαμε. Διότι όσοι τηλεθεατές κατά σύμπτωση η «εξ επί τούτου» πέσαμε πάνω σε πρωταγωνιστές  που η μούρη τους «παίζει παντού» και είδαμε με ποιο «ποιοτικό»  τρόπο μάς οδηγούν στο μέλλον που ονειρεύεται η συντεχνία τους….τότε καλύτερα να μην έρθει ποτέ. Ας συνεχίσουμε να αναπολούμε το παρελθόν που ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ο «κωλόσπιτος» ντε, μιλούσε για το ποίοι ήταν «ναοί  του πολιτισμού»,  διότι τότε το πασοκικό χιούμορ μας διασκέδαζε κιόλας, ενώ τώρα οι διάδοχοί του μάς κάνουνε τα νεύρα τσατάλια και… πλακωθήκαμε με τον θείο που πρωτοχρονιάτικα ήθελε σώνει και καλά να «δει τον Σπύρο». «Στην υγειά σας ρε κορόϊδα», αυτό λέει από μέσα του ο Σπύρος, ο τζες από τα παλιά, με την κονκάρδα του προοδευτικού στο πέτο, και «στην υγειά μας ρε παιδιά» η εκπομπή που διασκεδάζει και ψυχαγωγεί τους νεοέλληνες. Από την εκπομπή αυτή-σημειώστε το παρακαλώ-έχει περάσει και ο Μίκης Θεοδωράκης…Και η παρέα του, καλλιτέχνες προβεβλημένοι, μουράτοι αλλά και «γλάστρες» λαμπερές και χλιδάτες, λικνιζόμενες ερωτικά, τσαχπίνες με τα παιχνίδια του φακού, πενάτες με αέρα, στο «τσακίρ κέφι» από την αρχή της εκπομπής (όλοι κάτι πρέπει νάχανε πιεί γιατί το κέφι τους ήταν «από εξαρχής»).
Λοιπόν που λέτε για την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στις 21:50, ο Σπύρος Παπαδόπουλος μας προσκαλούσε σε Ρεβεγιόνι ήτοι «σε μια ξεχωριστή βραδιά, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Γιορτινή ατμόσφαιρα, λόγια από καρδιάς, μελωδίες που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει. Τραγούδια και ευχές μοιράζονται μαζί μας οι: Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Μπέζος, Θοδωρής Αθερίδης, Πέμυ Ζούνη, Χάρης Ρώμας, Ρένια Λουϊζίδου, Λευτέρης Ελευθερίου, Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δημήτρης Μπάσης, Χρήστος Δάντης, Αντώνης Λουδάρος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αθηνά Οικονομάκου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ευαγγελία Μουμούρη, Σταμάτης Γαρδέλης, Πηγή Δεβετζή, Νατάσα Ράγιου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Κώστας Φλωκατούλας, Τάσος Γιαννόπουλος, Μάνος Πυροβολάκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Κλέλια Πανταζή, Έρρικα Πρεζεράκου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Αθερίδη και Θοδωρής Βουτσικάκης. Ξεχωριστό τόνο στη βραδιά δίνει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η χορωδία «CantoExperimental» από την Πάτρα».
Και κει που καλείται ο Μπάσης να τραγουδήσει και αρχίζει να λέει γλυκανάλατα τις «Βεργούλες» του Μάρκου (όλοι οι φλούφληδες τρελένονται με «σκληρά» τραγούδια, έτσι για ξεκάρφωμα) σηκώνεται μια "καψοκαλύβα"
με ντακούνι μπλέ εορταστικό και μαλλί αβέρτο (αντί να χορέψει το «καλέ ντουντού» του Μουφλουζέλη), και αρχίζει- υποτίθεται να χορεύει το «ζεϋμπέκικο της ξεφτίλας» με στυλ «τουρλώνω-τινάζω», ιερόσυλα και ασυνάρτητα. 2-3 σηκωθήκανε και της βαρήγανε παλαμάκια για υποστήριξη, ένας πήγε να σηκώσει το τραπέζι με τα δοντάκια του,  οι υπόλοιποι του πανελιού διασκεδάζανε πλέρια, πετάγανε γαρύφαλα, κάτι «ξεπλυμένες» την κοιτάζανε με κρυφή ζήλια και… «πουτσαραμπουλούκ». Όλοι εξοικειωμένοι με το αίσχος παρέμειναν στη θέση τους. Και να υπήρχε κάποιος που δεν γούσταρε δεν είχε τ’ άντερα να σηκωθεί να τους μουντζώσει και να φύγει για να γλυτώσει  από το ξεφτιλίκι. Μείνανε όλοι εκεί-κι ο Μπέζος κι ο Φασουλής κι ο Φλωκατούλας-και βλέπανε τη ντροπή μπροστά τους ολοζώντανη και χαζογελάγανε, με τους περισσευούμενους λαιμούς στα κάτασπρα πουκάμισά τους, για να μην χάσουνε την προβολή που απαιτεί η ματαιοδοξία τους.
Α ρε Μάρκο και να ζούσες…από πέντε ζεμπίλια κλωτσές και κατακέφαλα θα μοίραζες…
Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό. Φαίνεται πως  τα μάτια μας έχουνε συνηθίσει την αηδία και αντίς να «κλαίμε την κατάντια μας», εμφανιστήκανε στα μ.κ.δ. οι «κλακαδόροι» της κακογουστιάς και δημοσιέψανε την άποψή τους, χωρίς να τιμάνε το παρελθόν τους για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», κατρακυλώντας σε κριτική του τύπου «άγριο θηλυκό» σημ. η Πρεζεράκενα δηλαδή, ή «το ζεϊμπέκικο της Έρρικας» και άλλα ξυνισμένα ξερατά, ενθουσιασμένοι από την ανωμαλία «στραγάλια με τζατζίκι».  «Έβρισα», από μέσα μου, τον θείο και έφυγα από την τηλεόραση, εκείνος δε απόλαυσε όλη την εκπομπή, κατευχαριστημένος. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου