Μήνυμα

Πάντα να πολεμάς και να αντιστέκεσαι, κι ας μένεις μόνος. Μονάχος, έρημος, γαλήνιος, να πολεμάς για το καλό του Ανθρώπου. ( Ι. Π. Κουτσοχέρας)

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Φροντιστήριον "το Ξεθεμέλιον"

Του Χρήστου Ζερίτη
Μαθητά Sakis αρχίζουμε το ατομικό φροντιστήριο στο μάθημα της Πολιτικής Σκουπιδαρχίας. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Γουστάρεις να στήσεις κατάσταση και να φαίνεται πως λύνεις προβλήματα και δρας μεγαλεξαντρίστικα. Γουστάρεις να φαίνεσαι μπερκέτης με όλους; Αφήνεις κατά μέρος τις γλυκανάλατες ρεβεράντζες και τις ευγένειες και...
...γραδάρεις τη μηχανή με το μπρόκολο του «λίγο απ΄ όλα». Π.χ.
-Συνεργάστηκες με τον Ατρόμητο και πέταγε τα σκουπίδια σου όπου εκείνος γούσταρε; Ωραίααα. Κάνεις την παρθένα και όταν σε ρωτάνε «που τα ξεφορτώνεται ο συνεργάτης σας;» εσύ σαν σκληρός μπόις τους λες «σε αδειοδοτημένους δασικούς προορισμούς», και όσο να επιμένουνε να ρωτάνε εσύ λες την ίδια ατάκα. Γενικά τους γράφεις ως μαγκίτης που είμαστε όλοι του συναφιού.
-Χοντραίνει το πράγμα και φοβάσαι με σε καλέσει κανάς Εισαγγελέας και σου κάνει δύσκολες και φολοΐστικες ερωτήσεις; Αποφασίζεις να ξαναπάς τα σκουπίδια στην Ξεφτιλόλακκα. Ρωτάς τους ανωτέρους σου «μάγκες έχουμε κανά παιδί δικό μας να στρώσουμε δουλειές κι αλλού;». Όταν σου πούνε «προχώρα βρέθηκε ο τζες» πρέπει να καρατάρεις για το πως θα περάσεις  την απόφασή σου στη χαχολία να μη σε πούνε «ο.φ.α». Γράφε τώρα Sakis στο τετράδιο:
1. Βάζεις τα δικά σου παιδιά, τους στιμενολεμονοκουπίτες, να πιπιλίζουν τακτικά τη λέξη «Ξεφτιλόλακκα, Ξεφτιλόλακκα» μέχρι ν’ αρχίσει να την συνηθίζει πάλι ο πάσα ένας άσχετος περί τα κοινά.
2. Βραβεύεις στο γραφείο σου κάποια αφελή παιδάκια που λένε όμορφες λεξούλες δηλαδής, είπε ο Τζώνυς περί «κομποστοποίησης μελέτη» και βραβεύτηκε; Έλα δω αγόρι μου να σε χαιρετήσω παρουσία φωτογράφων και να σε συγχαρώ. Ωραία η ιδέα σου και μπράβο και κερδίζεις χρυσούν ωρολόγιον. Φωνάζεις μετά και μια γυναίκα που έχει ίδιες ιδέες, χωρίς να είναι βραβευμένη (οι γυναίκες δεν πρέπει να βραβεύονται γιατί παίρνουνε ψηλά τον αμανέ), και της ζητάς συνεργασία λέγοντάς της «ρεθινκάρισες μπέμπα, σου παίρνω μερικά κυτία και βλέπουμε..».
3. Λες στα αγόρια σου τους μιμιέδες «μόρτες ωραία μέχρι τώρα η μούγκα σας αλλά, για τσιρίχτε λίγο τώρα για τα μπικικίνια που μας βουτάει ο χοντρός με τις νταλίκες γιατί το παστόψαρο θα πάει αλλού και θέλω αβάντες».
4. Ρίχνεις κανά δυό μπηχτές περί «τεραστίου κόστους που θα μας στοιχίσει η ιδέα του Αερολιμενάρχη». Λες κι ένα τρελό νούμερο π.χ. 90 ευρά ο τόνος. Έτσι θα τσιμπήσει η Μανιάτα και θα απαντήσει για λογαριασμό του μουσάτου. Κι όπως είναι και αψιά θα ξεφύγει και τότε εσύ θα παριστάνεις τον «σώφρων και μειλίχιο» και θα στρέψεις την προσοχή του πλήθους αλλού.
5. Πετάς και μια πονηρή παρόλα «η λυματολάσπη θα επεξεργάζεται στη Μπόλεκ και Λόλεκ», θα τσιμπήσουνε οι σκαφτιάδες και θα τρέχουνε στους μιμιέδες, οι μιμιέδες για να τάχουνε καλά με τον ευατό τους και μ΄ αυτούς θα αρχίσουνε να γράφουνε και να δείχνουνε, εσύ θα παριστάνεις τον πόντιο πιλότο, αλλά η προσοχή του όχλου θα έχει στραφεί εκεί και συ θα δουλεύεις  στην υπόγα για να φέρεις τους ορεινούς σοφράνο.
5. Βέβαια έχεις στήσει και μάκαινα με τον Ντόρο που είναι δικός σου και τον εμπιστεύεσαι και όταν είσαι έτοιμος φέρνεις τη συμφωνία στο διαβούλιο. Τους λες εκεί 2-3 μπλά-μπλά περί «αδειοδοτημένου χώρου» (κρύβεις πως η αδειοδότηση έχει λήξει), περί «παραχωρηθείσας έκτασης 36 στρεμμάτων» (κρύβεις πως η επίσημη παραχώρηση είναι 31, και ληγμένη, γιατί εσύ 36 χρειάζεσαι), θα πει και ο Ντόρος «εμείς καλέ δεν θα πάμε στην δικαστικά απαγορευμένη Ξεφτιλόλακκα, χωράμε τη μπάκα μας κι αλλού» και θα περάσει στο ντούκου γιατί οι αντιδραστικοί δεν το ξέρουνε το θέμα λεπτομερώς.
6. Για να μη σου κάνουνε τίποτα νούμερα κάποια νούμερα που παριστάνουν τους προστάτες του δάσους, τους έχεις από πριν συκοφαντήσει, τους λες και κουμμουνιστές άμα χρειαστεί, αλλά δημόσια θα λες πως τους έχεις συγχωρήσει για να φαίνεσαι και μεγαλόψυχος. Θα βάζεις όμως και τον σπετσέρη το Νερούντα να τους βρίζει.
7. Άμα καταφέρεις και κάνεις το δικό σου δουλεύεις τη σουπιέρα με το αυγολέμονο, δηλαδής παραμύθι κυρά μου πως κάνουμε σοβαρή δουλειά (για να μην πληρώνεις και πολλά λεφτά στον Ντόρο πετάς τα μισά στο Κύτταρο -όχι του Σαββόπουλου έτσι στραβάδι, αλλά στο κύτταρο του Τάκαρου-). Τώρα πρέπει και να προσέχεις μη σε πιάσουνε στα πράσα να ξηγιέσαι «κυτταρικώς» γιατί σε βλέπω αφτοφωρεμένο. Επίσης κανονίζεις να βιζιτάρεις την Ξεφτιλόλακκα αλλά κοίτα μη μείνεις πολλή ώρα και πάρεις κανά μικρόβιο. Εγώ δεν έχω τέτοιους φόβους γιατί πρόβλεψα και έκανα προ ετών και στη δημοσά το γουρνοεμβόλιο. Αλλά θα μου πεις ποιος θάρθει εκεί. Ο Άγγελος πήγε στους αγγέλους, άλλος ένας είναι δηλητηριασμένος, 2-3 φυτοζωούνε, καμιά 30αριά θα περιμένουνε να τους διορίσεις καπετανέους στα όρη, ο Τσε τρέχει και δε φτάνει… οι άλλοι είναι ψηφοφόροι μας, θα τους πούμε πως έρχονται εκλογές και καθίστε ήσυχοι γιατί θα μας φάνε οι Συνασπισμένοι απ' του Σύριζα.
οκ μάι ντίαρ Sakis? Αντερστάντ ή να σε αφήκω μεταξεταστέο;
-Γιαβόλ και Χάιλ (μπαρντόν αναγραμματισμός) Χάλι Boss-Arida xerola.
Σημείωσις
Πάσα πιθανή ομοιότης με αληθινά περιστατικά και πρόσωπα είναι εντελώς συμ-πτωματική.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου