Μήνυμα

Πάντα να πολεμάς και να αντιστέκεσαι, κι ας μένεις μόνος. Μονάχος, έρημος, γαλήνιος, να πολεμάς για το καλό του Ανθρώπου. ( Ι. Π. Κουτσοχέρας)

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΛΑΦΑΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΕΙΣ ΔΕΡΒΕΝΙΑ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ (ΙΟΥΛΙΟΣ 1822)         Αναρτώ το δημοσίευμα αυτό του σπουδαίου ιστοριοδίφη Κωνσταντίνου Κοτσώνη, επειδή σχετίζεται με αναρτημένο ήδη κείμενό μου σχετικό με την δράση του Μανιάτη Αγωνιστή Ηλία Σαλαφατίνου στο ίδιο επεισόδιο. Φαίνεται ο κ. Κοτσωνής δεν είχε υπόψη του, τότε που συνέγραψε το παρακάτω κείμενο δηλ. το 1984, το παρουσιαζόμενο στην εργασία μου χειρόγραφο του Σαλαφατίνου το οποίο "ανακάλυψα" στα ΓΑΚ το 1992.  Τον αποκαλεί Τσαλαφατίνο κάτι που αποδείχθηκε λάθος αφού το σωστό επώνυμο είναι Σαλαφατίνος και βεβαιώθηκε με την εύρεση της υπογραφής του γενναίου αγωνιστή.
          Η παρουσιαζόμενη μελέτη είναι σπουδαία διότι η μεθοδολογία που ακολουθεί ο ιστοριοδίφης για να παρουσιάσει το θέμα του, έγινε οδηγός για πολλούς μελετητές, μεταξύ τους και ο γράφων, που ασχολήθηκαν με την Επανάσταση του 1821.-
Χρήστος Νικ. Ζερίτης

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου